Alla inlägg den 13 mars 2013

Av Von Johansson - 13 mars 2013 16:21

Då har den mesta depressionen lagt sig och man har insett att årets sista hemma match har gått förbi. Det blev ingen fest den här gången heller mot Djurgården men ingen hade räknat med det heller.
IKO gjorde en godkänn match, man ser på gubbarna att dom är trötta men dom har gjort en bra säsong. 2200 trogna suppotrar tackade av gubbarna för denna säsong och dom flesta var överens om en sak. Vi tog oss till vårat mål och det var ju Topp 7 och där hamnade vi.
Förlusten slutade på 1-4 till Djurgården och sista matchen var ett faktum.
Efter slutsignalen gick det många tankar och funderingar, vad ska vi göra nu fram tills nästa säsong? Ja det kommer att vara segt att inte ha någon hockey att gå på så nu blir man tvungen till att följa slutspelet i Elitserien och efter det följa slutspelet borta i NHL för att dämpa hockey abstinensen.

Idag är det den absoluta sista matchen för vårat IKO den här säsongen. Karlskoga på borta plan. En match som många kommer att följa. Framför allt alla Diffare som måste slå Örebro och sen måste IKO vinna för att Djurgården ska gå vidare till kvalserien.
En match som det har varit mycket snack om. Djurgårdssuppotrarnas "Järnkaminerna" startade en insamling till IKO:s spelare för att försöka motivera dom till att vinna mot Karlskoga.
Fint av kaminerna men efterspelet av detta har varit att vi blivit kallade Horor av dom där äckliga asen till Malmö suppotrar som helt enkelt inte kan ta att deras "bönder" eller ska vi kalla dom för "halvdanskar" inte klarar av att ta sig till Kvalserien eller ens till Play Off. Trots att dom har lagt ner miljoner på att värva spelare.
Dessa halvdanskar tror att IKO la sig medvetet mot Rögle förra säsongen då vi förlorade i Ängelholm stort. Återigen så ser vi tydligt hur dessa "storklubbar" lever på sitt förflutna och inte på hur det ser ut idag. Dom kan inte acceptera att dom är sämre än oss "bönder", vi som inte har "multimiljonärer" eller kommuner som hellre offrar skolor för att pynta in ett par slantar för ett varumärke.

Nä Malmö och Djurgården, bara att acceptera och inse att ni har hamnat i Allsvenskan för att stanna. Eran "storhetstid" är över och ni får börja bygga om på nytt för att på lång sikt ev KANSKE komma upp i Elitserien. Om dom nu inte ska gulla mera med Djurgården nu ifall att dom förlorar och IKO vinner att dom inför 14 lag i Elitserien. Då kanske ni någongång i framtiden har en chans att ta er tillbaka.

Vi ses nästa säsong i Sveriges bästa liga, Allsvenskan

//VonJohansson

Ovido - Quiz & Flashcards