Alla inlägg den 12 augusti 2013

Av Von Johansson - 12 augusti 2013 13:28

Ja precis! Hur fan kan du stå i klacken på matcherna? Den frågan har jag fått ett par gånger samt jag brukar ställa frågan tvärtom. Varför står inte du i klacken?Många i den här kära staden som kallas Oskarshamn brinner verkligen för hockeyn och vårat IK Oskarshamn men väldig få vågar att stå och tjoa,skrika,hejja och jubla då dom flesta är ohyggligt stela och tråkiga. Eller så är dom rädda för vad ens vänner som också går på hockeyn vad dom ska tycka om en för att man står i hemmaklacken, eller tänk om ens chef skulle se en där uppe på läktaren! Hemska tanke va? Han skulle nog ge dig sparken direkt!


"Nä du Pelle Pellesson du får packa ditt skåp och dra, för några suppotrar det vill vi inte ha i detta företag!"


Nu vet jag inte om det finns några chefer som är så grininga att dom skulle ge någon sparken för att man håller sitt lag varmt om hjärtat, kan inte tänka mig att det finns.

Nä var glada över att det idag finns supporter föreningar som håller för den goda stämningen i våra arenor runt om i landet, ja det finns vissa rötägg bland oss alla som hellre förstör än gör det hela till en trevlig fest för hela familjen men det ska man inte dra hela föreningen över en kant.


Men det är inte farligt att stå där! Uppe bland oss som sjunger och skriker för våra lag. Oftast så är det där den bästa hockeyupplevelsen är! Det är Klacken som skapar stämningen! Både för gamal eller ung, tjej kille kvinna eller man, spelar ingen roll! Alla kan vara med och göra stämningen bättre samt i mitt tycke så blir hockeyn roligare!


Det som jag blir så förvånad över är att så fort vi åker på en borta match, tex förra säsongen borta mot Karlskrona då vi hade senariot att vid vinst så skulle en PO plats vara säkrad!

Vi i Blue Front Support fick ihop 2 hela busslaster med fanatsika supportrar samt IK Oskarshamn kom dit med 1 buss. Så totalt var vi 3 bussar som annlände till Karslkrona ishall denna kväll! Ja visst de vart en del bärs som slank ner i var och en men det hör till när man åker på bortamatch så länge alla kan sköta sig och inte stöka sönder buss och borta is.

Men då helt plötsligt så står det folk i klacken som jag aldrig sett tidigare, gamla som unga, kvinnor och män. Och jävlar i havet, alla skrek och tjoade! VILKET TRYCK! PÅ BORTASTÅ! (Se klippet) Sådant tryck har vi aldrig ens på hemma is. Hur kommer detta sig? Jo det har hänt någon gång på hemma is tex första PO matchen förra säsongen mot Karlskoga då hela taket lyfte sig, det var en magisk kväll samt när hela arena skriker VI HATAR LEKSAND! efter det att Bibic visade hur man inte ska tacklas.


Nä jag önskar att flera, särskilt ni som är med på bortamatcherna även kommer och ställer er hos oss på hemma matcherna så vi kan skapa flera magiska kvällar tillsammans, samt det ger IK spelarna ett extra stöd om dom ser och hör att vi är många i klacken som skriker på dom.


Jocke "Svinto" Johansson

Supporter #98

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards